, Geschreven door Erwin de Vries Medewerker Communicatie

De 15 beste tijdsbesparende apps

De 15 beste tijdsbesparende apps

Alles wat we bij Clear Books doen, is erop gericht om kleine bedrijven tijd te besparen. Zo creëer je in een handomdraai een factuur of offerte. Daarom geven we je hier een lijst van onze favoriete tijdsbesparende apps om uit te proberen!

1. Wunderlist

Logo Wunderlist

Wunderlist, dat onlangs door Microsoft werd gekocht, is een fantastische app waarmee je al je to-do-lijstjes en taken op één plek kunt bewaren. Hij is gebruiksvriendelijk, ziet er goed uit en je kunt je werk- en privé-afspraken er gemakkelijk mee beheren.

2. Citymapper

Logo Citymapper

Als je in Amsterdam of een andere wereldstad verblijft en je snel van A naar B wilt, is de Citymapper heel nuttig. Hij biedt real-time informatie over je vervoersopties en vertelt je zelfs hoeveel calorieën je verbruikt als lopend naar je bestemming wilt gaan!

3. Hootsuite

Logo Hootsuite

Goed zichtbaar zijn op social media is voor veel bedrijven heel belangrijk, maar het is vaak erg tijdrovend om alle platforms steeds te actualiseren. Met Hootsuite kun je al je accounts op één plek beheren en je tweets en posts automatisch laten inplannen.

4. JIRA Software

Logo JIRA

Als de medewerkers van jouw onderneming samen aan complexe projecten werken, en dat geldt voor heel wat bedrijven, dan is JIRA Software onmisbaar om alles soepel te laten verlopen. Het systeem zorgt ervoor dat iedereen steeds op de hoogte is van de projectvoortgang en het is gemakkelijk aan te passen aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf.

5. Hipchat

Logo Hipchat

Zonder e-mail tekort te willen doen, in een druk kantoor is een korte instant message vaak veel praktischer wanneer je snel een antwoord nodig hebt en dingen voor elkaar wilt krijgen. De snelheid en het gebruiksgemak van Hipchat zorgen ervoor dat het tempo van projecten en de productiviteit op peil blijven.

6. LastPass

Logo LastPass

LastPass bewaart al je wachtwoorden op één plek, zodat je ze niet zelf hoeft te onthouden. Je kunt de app gebruiken voor je persoonlijke accounts, maar ook voor een gemeenschappelijk werkaccount, zodat iedereen overal en op elk moment toegang kan krijgen tot de informatie die hij of zij nodig heeft.

7. Google Docs

Logo Google Docs

Met Google Docs, dat werkt met de cloud, hoef je je nooit meer druk te maken dat je een document vergeet te bewaren. Het biedt bijna dezelfde functionaliteiten als Microsoft Office, maar het delen van documenten is veel gemakkelijker. En omdat alles in de cloud wordt opgeslagen, is er geen vuiltje aan de lucht als je computer crasht.

8. Uber

Logo Uber

Deze app mag dan wat controversieel zijn, Uber is goedkoop en komt heel goed van pas als je snel een taxi nodig hebt. Je betaalt op een veilige manier via de app, dus je hoeft niet na te denken of je wel voldoende contant geld bij je hebt. Bovendien kun je de chauffeurs een beoordeling geven, zo werk je mee aan een optimale veiligheid voor passagiers.

9. Thuisbezorgd

Logo Thuisbezorgd

Als jij en je team nog laat aan het werk zijn op kantoor, of als je gewoon zin hebt in een groepslunch, dan kun je met de eenvoudige app Thuisbezorgd allerlei soorten maaltijden bestellen. De moeizame zoektocht op websites of in een la met oude menu’s behoort hiermee tot het verleden.

10. Evernote

Logo Evernote

Evernote is een prachtig ontworpen app om inspiratie, ideeën en links te verzamelen om later op terug te komen. Zo kun je gemakkelijk samen met andere teams aan projecten werken, waarbij je voor elk project een aparte ruimte aanmaakt. Er bestaat zelfs een speciale versie voor bedrijven.

11. WhatsApp

Logo WhatsApp

Deze handige gratis berichtendienst is - in tegenstelling tot systemen als iMessage, dat alleen op Apple apparaten werkt – geschikt voor verschillende mobiele apparaten. Je kunt in Whatsapp ook een groep aanmaken waarin het hele team afbeeldingen, video’s en gesproken berichten met elkaar deelt.

12. Google Analytics

Logo Google Analytics

Als je snel en gemakkelijk te weten wilt komen hoe je website scoort, kun je niet om Google Analytics heen. Deze tool geeft je inzicht in de bezoekersaantallen van je site, in hoe potentiële klanten jouw bedrijf ontdekken, en in welke onderdelen van je site het meest populair zijn — en dat zijn niet altijd de onderdelen die je verwacht!

13. Post-It Plus

Logo

Post-its zijn virtueel geworden! De beroemde fabrikant van zelfklevende notitieblaadjes is nu ook online. Na een inspirerende brainstormsessie helpt deze app je om het momentum vast te houden door ideeën te combineren, structureren en formuleren, zodat je ze gemakkelijk kunt delen en doorontwikkelen.

14. Eternity Time Log

Logo Eternity Time Log

Als je je aan het einde van de dag steevast afvraagt waar die tijd toch aan is opgegaan, dan kan Eternity Time Log je helpen orde in de chaos te scheppen. Door gedurende de dag bij te houden waaraan je je tijd besteedt, kun je je werkwijze zo aanpassen dat je niet langer dingen blijft uitstellen. De app helpt je ook om werktijd en vrije tijd in een gezonde balans te houden.

15. Clear Books

Logo Clear Books

Als je dit leest, heb je Clear Books waarschijnlijk al uitgeprobeerd en heb je zelf ervaren hoeveel tijd de apps van Clear Books jou besparen. Zo niet, meld je dan vandaag nog aan voor een gratis kennismaking van 30 dagen – en oordeel zelf! Tegenwoordig biedt Clear Books gebruikers ook een urenregistratiesysteem.

Hebben we een app over het hoofd gezien? Laat ons weten welke tijdsbesparende apps voor jou onmisbaar zijn!