Veelgestelde vragen

Over Clear Books

Clear Books biedt awardwinnende online boekhoudsoftware voor kleine ondernemingen. Het is een community waarin we elkaar helpen onze wederzijdse bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Hiervoor gaan we constant innovatief, leuk, simpel, mooi, snel, toegankelijk en open te werk.

Wat is de cloud?

Eenvoudig gezegd betekent de cloud simpelweg ‘online’. Cloud-technologie bewaart gegevens online zonder dat ze worden gedownload op de computer. Een aantal voorbeelden van cloudservices die je waarschijnlijk al gebruikt zijn: online bankieren, social media en e-mailsystemen als Gmail.

Bij Clear Books betekent dit dat je altijd toegang hebt tot je gegevens, waar je ook bent. Je kunt op elke computer bij je boekhouding en het is mogelijk om met meerdere personen tegelijk in te loggen. Een groot voordeel van werken in de cloud is dat je samen met je accountant en collega’s vanaf verschillende locaties kunt samenwerken aan de boekhouding.

Moet ik iets installeren?

Omdat alles via een online platform verloopt is het niet nodig om iets te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding waarin je een browser opent, naar de website navigeert en inlogt.

Is een internetverbinding noodzakelijk om de Clear Books-applicaties te gebruiken?

Ja. Wij gebruiken de ‘cloud’ voor onze service en applicaties en om deze te openen is een werkende internetverbinding essentieel.

Hoe kan ik me aanmelden?

Navigeer naar onze website en klik op de ‘Probeer nu gratis’-knop. Hier kun je Clear Books gratis proberen voor een proefperiode van 30 dagen.

Hoe weet ik welk abonnement het beste bij mij past?

Op dit moment is alleen de Clear Books (basis versie) beschikbaar die genoeg ondersteuning biedt om online te kunnen boekhouden. In de nabije toekomst is het mogelijk om je abonnement uit te breiden met verschillende modules.

Kan ik gebruikers toevoegen aan mijn account?

Je kunt onbeperkt gebruikers toevoegen aan je account en de gebruikersinstellingen aanpassen, zodat alleen die gebieden zichtbaar worden die relevant zijn voor de desbetreffende gebruikers.

Hoe veilig is Clear Books?

Wij nemen de veiligheid van bedrijfsgegevens erg serieus en implementeren daarom de beste procedures om je gegevens te bewaren.

Zou het niet veiliger zijn om mijn gegevens op te slaan op mijn eigen computer?

Onze servers maken gebruiken van een Linux-besturingssysteem. Dit systeem staat bekend als de meest stabiele en veilige omgeving voor het hosten van websites. We installeren de beste software om zo het risico op virussen te minimaliseren en maken gebruik van beveiligde verbindingen voor alle back-ups en administratietaken. Onze systemen worden in de gaten gehouden, gecontroleerd en geupdatet door onze systeembeheerders.

Er worden regelmatig back-ups van de data gemaakt, die op verschillende locaties worden opgeslagen. We proberen dagelijks zeven momentopnames te maken van alle gegevens, terwijl er bij traditionele boekhoudsoftware een installatie plaatsvindt op het bureaublad. Daarnaast worden al onze datacenters 24 uur per dag beveiligd door videocamera’s en beveiligers. Dus tenzij je zelf regelmatig back-ups maakt van je gegevens, geen andere software installeert op je computer, je OS volledig up-to-date houdt met de nieuwste beveiligingsupdates en je computer op een veilige plek bewaart, ben je beter af met Clear Books.

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik mijn abonnement stopzet?

Gedurende zes maanden na het opzeggen van je abonnement kun je nog inloggen in Clear Books om de gegevens op te vragen. Na zes maanden worden de gegevens verwijderd uit ons systeem.

Hoe stevig is de basis van Clear Books?

Clear Books wordt in Engeland ondersteund door een succesvolle onderneming genaamd Fubra Limited die al sinds 2000 actief is. Het bedrijf heeft een sterke balans, is verantwoordelijk voor een groot aantal succesvolle websites en heeft meer dan 3 miljoen abonnees in hun netwerk. Recentelijk heeft Clear Books in Engeland bijna £ 1 miljoen opgehaald middels crowd funding, onder andere om verdere expansie te financieren. Daarnaast zijn er in Nederland additionele fondsen geworven.

Kan ik de Clear Books-applicaties gratis uitproberen?

Clear Books is een betaalde service, maar je hebt de mogelijkheid onze software 30 dagen gratis uit te proberen

Kan ik mijn Clear Books-account elk moment opzeggen?

Ja, je kunt je abonnement op elk gewenst moment annuleren. Je houdt alsnog toegang tot je account gedurende de resterende dagen van het abonnement.

Je vraag niet gevonden?

Neem contact met ons op