Online boekhoudsoftware.

Een zeer compleet pakket dat alles bevat om de boekhouding van jouw onderneming op een eenvoudige manier te kunnen doen.

Online boekhouding is voor de manier om tijd, geld en energie te besparen

Facturen

Een factuur is het visitekaartje van je bedrijf. Het moet er mooi uitzien en alle relevante informatie bevatten. Clear Books geeft je keuze mogelijkheden om je factuur naar eigen inzicht aan te passen.

Eenvoudig facturen opstellen en beheren met Clear Books
Maak betere facturen Verstuur facturen per email of post

Maak betere facturen

Geef aan welke gegevens je op de factuur wenst en creëer professionele facturen in een handomdraai. Bepaal wanneer en hoe klanten moeten betalen.

Versturen
facturen

Zodra een factuur is aangemaakt, kun je deze in PDF formaat bekijken. Als je tevreden bent over het resultaat, kun je de factuur versturen per e-mail of per post.

Verschillende
valuta

Je bedrijf kent geen grenzen. Daarom maakt Clear Books het mogelijk rekeningen te maken en te betalen in verschillende valuta. De valuta worden dagelijks bijgewerkt vanaf XE.com. Je kunt ze ook handmatig aanpassen.

Offertes opstellen

Het opstellen van offertes ging nog nooit zo vlot. Vul simpel en snel alle benodigde gegevens in en verstuur de offerte vervolgens met één druk op de knop naar de klant. Als de klant de offerte accepteert, kun je deze eenvoudig omzetten in een factuur.

Verkoopfacturen snel verwerken

Zodra je een factuurbetaling hebt ontvangen, kun je deze koppelen aan het juiste rekeningnummer door de ‘Record payment’- functie te gebruiken. Hierdoor krijgt de verkoopfactuur de status ‘betaald’ en voorkom je dat eventuele betalingsherinneringen worden verstuurd. Je kunt hiervoor ook de bankimport functie gebruiken.

Terugkerende verkoopfacturen

Creëer een template voor terugkerende verkoopfacturen zodat Clear Books de factuurgegevens automatisch kan invullen. Het is mogelijk om hierin de frequentie en het aantal herhalingen aan te passen.

Automatisch facturen en betalingsherinneringen versturen

Facturen kunnen automatisch direct of na een bepaald aantal dagen worden verstuurd. Het is ook mogelijk om een klant op een naderende vervaldatum te attenderen of een betalingsherinnering te sturen.

Betalingskortingen

Het is mogelijk om in Clear Books schulden te vereffenen door betalingskorting toe te passen op facturen.

Bankieren

Tijd is kostbaar. Dus laat Clear Books je bedrijfsrekeningen beheren, zodat jij je kunt concentreren op de groei van het bedrijf. De automatische bankfuncties, zoals het importeren van transacties en het combineren van rekeningen, maken het boekhouden eenvoudiger en sneller!

Tijdbesparend bankieren doe je met Clear Books
Importeer je bankafschriften Voorzie bankafschriften gemakkelijk van een toelichting

Importeren van bankafschriften

Verlies geen tijd meer met het handmatig invoeren van bankafschriften. Bank- en creditkaartgegevens kun je als MT940-bestanden uploaden via onze bankimport-optie.

Bankafschriften toelichten

Geïmporteerde bankafschriften voorzie je van een toelichting door transacties te koppelen aan facturen, of door ze te koppelen aan overschrijvingen tussen de verschillende zakelijke rekeningen.

Aansluiten bankgegevens

Vergelijk bankafschriften met de boekhoudgegevens in Clear Books om zo eventuele afwijkingen te ontdekken en bij te werken. Bij transacties die geïmporteerd zijn via de bank gebeurt dit automatisch.

Bankafschriften aanpassen

Het is mogelijk om in Clear Books geïmporteerde bankafschriften aan te passen en nieuwe transacties toe te voegen, mochten er transacties ontbreken. Hierdoor is het niet nodig om een bankafschrift opnieuw te importeren en op zoek te gaan naar de missende transacties.

Bankrekeningen

Je kunt verschillende soorten rekeningen toevoegen aan je account. Naast het toevoegen van een bankrekening, kun je ook een online service selecteren zoals PayPal.

Invoerregels

Door het via de zoekoptie instellen van invoerregels voor veel voorkomende banktransacties, kun je banktransacties in bulk actualiseren. Dit bespaart je veel tijd doordat de zoektermen worden gelinkt aan bestaande facturen en rekeningen.

Overdracht tussen bankrekeningen

Het is mogelijk om in Clear Books geld over te maken tussen bankrekeningen die gekoppeld zijn aan je Clear Books-account. Bijvoorbeeld een zakelijke spaarrekening.

Uitgaven

In de inkoop- en uitgavesectie kun je bedragen invoeren die je nog verschuldigd bent aan leveranciers of die je nog terug moet vorderen.

Creeer overzicht in je inkopen en uitgaven met Clear Books
Voer rekeningen in een handomdraai in Gebruik de Quick-Pay functie voor snelle verwerking van inkoopfacturen

Rekeningen invoeren

Het invoeren van rekeningen van leveranciers is nog nooit zo eenvoudig geweest. Vul de gegevens in en creëer de rekening in slechts enkele minuten.

Terugkerende inkoopfacturen

Creëer een template voor inkoopfacturen die regelmatig terugkomen, zodat Clear Books de factuurgegevens automatisch kan invullen. Je kunt hierbij de frequentie en het aantal herhalingen aanpassen.

Inkoopfacturen snel verwerken

Zodra je een rekening hebt betaald, kun je deze koppelen aan het juiste rekeningnummer door de ‘Record payment’-functie te gebruiken en hiermee de inkoopfactuur op status ‘betaald’ te zetten. Je kunt hiervoor ook de bankimport functie gebruiken.

Inkooporders

Zodra je een inkooporder ontvangt van een leverancier en deze accepteert, kun je deze omzetten in een rekening.

Doorbelasten van kosten

Indien een werknemer kosten declareert voor werkzaamheden die verricht zijn voor een klant, kunnen deze worden doorbelast aan de klant.

Credit nota’s

Het is heel makkelijk om een creditnota aan te maken om een eerder uitgeschreven factuur (deels) te compenseren.

Rapportages

Op elk moment van de dag inzicht in je zakelijke successen? Het kan met de vele uitgebreide rapportages in Clear Books.

Krijg inzicht in je zakelijke successen met onze rapportages
In ėėn oogopslag een actueel overzicht van je meest belangrijke financiële gegevens Gedetailleerde inzage in de meest gebruikte financiele informatie Duik in de details met het grootboekrapport, proefbalans, activaregister en voorraadoverzicht

Persoonlijk dashboard

Direct in ėėn oogopslag een actueel overzicht van je belangrijkste financiële gegevens. Welke klant er nog moet betalen, wie jij nog geld verschuldigd bent, je banksaldo en nog verschuldigde of te ontvangen BTW. Je ziet het meteen, zodra je inlogt.

Financiële informatie

Uiteraard geeft Clear Books je gedetailleerd inzage in de meest gebruikte financiële informatie, zoals je balans, verlies- & winstrekening, cash flow-overzicht en BTW-rapportage. Daarnaast is er een proefbalans en ratio-analyse.

Aanvullende informatie

Daarnaast leveren we aanvullende informatie in de vorm van een grootboekrapport, proefbalans, activa-register en voorraadoverzicht. Het is zelfs mogelijk een rapport van alle transacties over een bepaalde periode te maken.

Klanten

Openstaande debiteuren, betalingen per klant, Inkomsten per klant, factuurinformatie op rekeningnummer of een klantenlijst. Clear Books maakt het inzichtelijk.

Leveranciers

Van leveranciers kun je de volgende rapporten maken: openstaande crediteuren, betalingen per leverancier, uitgaven per leverancier, inkoopfacturen op rekeningnummer en een leverancierslijst.

Bankieren

Soms zit er een verschil tussen je werkelijke banksaldo en het saldo in je administratie. Gebruik dan het rapport bankafstemming om het verschil op te sporen.

Tools

Clear Books heeft een aantal handige hulpmiddelen, waardoor het doen van je administratie nog makkelijker en leuker wordt.

Gebruik onze hulpmiddelen om je administratie iets leuker te maken
Houd zaken op projectbasis bij Gebruik ons urenregistratiesysteem voor een goed overzicht in de gemaakte uren Houd grip op je voorraad met Clear Books

Projecten

Als je als bedrijf of ZZP’er regelmatig op projectbasis werkt kan je jouw projecten en uitgevoerde werkzaamheden bijhouden.

Urenregistratie

Gekoppeld aan projecten kan je ook de gemaakte uren per project of per klant bijhouden, kan je makkelijk een overzicht te krijgen van de gewerkte en nog ongefactureerde uren en kan je hier eenvoudig facturen van maken.

Voorraad

Alle producten of goederen die op voorraad worden gehouden kunnen centraal worden bijgehouden, inclusief inkoopprijs en eventueel (vaste) verkoopprijs. Zodra je een product uit voorraad verkoopt of extra inkoopt, wordt het voorraadniveau geactualiseerd. Hier kan een rapport van worden gemaakt.

Vaste activa

Alle vaste activa kunnen in een register worden bijgehouden met hun aanschafwaarde, economische levensduur, restwaarde en afschrijvingstermijn. Elke maand kunnen alle afschrijvingen automatisch worden verwerkt in je boekhouding.

Journaalposten

Het is ook mogelijk handmatig, door het maken van journaalposten, aan te geven welke grootboekrekeningen er gedebiteerd of gecrediteerd moeten worden.

Contactpersonen

Je kan veel (standaard) gegevens bijhouden van al je klanten en leveranciers waardoor factureren of het verwerken van inkopen nog sneller gaat. Denk aan BTW regeling en percentage en de grootboekrekening waarop de boeking moet plaatsvinden.

Instellingen

Gebruikersgemak staat voorop bij Clear Books. We geven je de mogelijkheid veel zaken naar eigen inzicht in te stellen.

Richt Clear Books in naar jou voorkeuren
Kies voor een eigen grootboekrekeningschema Stem Clear Books af op jouw bedrijf Uitgebreid gebruikersbeheer in Clear Books

Rekeningschema

Voordat je begint met boekhouden kan je nog kiezen voor een ander grootboekrekeningschema, of kan je namen van rekeningen wijzigen. Zodra je eenmaal met boekhouden bent begonnen, kan je altijd nog grootboekrekeningen toevoegen.

Functies beheren

Delen van Clear Books die je niet gebruikt kan je verbergen, of juist aanzetten. Zo heb je altijd de menu items in beeld die voor jouw bedrijf van toepassing zijn.

Extra gebruikers

Je kan heel eenvoudig medewerkers binnen je bedrijf of bijvoorbeeld je accountant uitnodigen om mee te kijken in je administratie. Je kan zelf aangeven welke rechten ze hebben.

Import & export

Veel van de informatie in Clear Books is te exporteren in csv bestanden. Indien je gegevens hebt uit een ander pakket in csv formaat, zijn die gemakkelijk te importeren. Zo kan je de boekhouding van een complete boekhouding van een vorige periode overzetten naar Clear Books. Desgewenst helpen we je hierbij.

Organisatie instellingen

Je kan alle informatie van eigen bedrijf kwijt, inclusief het logo dat je wil gebruiken op je verkoopfacturen.

Maak je proefaccount aan

Probeer 30 dagen gratis